47-årig mand dømt for at bringe andres liv i fare ved hensynsløs kørsel

47-årig mand dømt for at bringe andres liv i fare ved hensynsløs kørsel

Arkiv.Foto

Grindsted: Retten i Kolding idømte i går onsdag den 13. december 2017 en 47-årig mand et års ubetinget fængsel for blandt andet at have bragt andres liv i fare ved hensynsløs bilkørsel.
– Den 47-årige kørte så hensynsløst i en stjålet bil den 16. august 2017 i og omkring Grindsted, at han blev sigtet og nu dømt for i fem tilfælde at have bragt andres liv og førlighed i fare,’ fortæller anklagerfuldmægtig Therese Marie Brüner fra Sydøstjyllands Politi.

Den 16. august 2017 fik Sydøstjyllands Politi en melding fra en borger, der muligvis havde observeret en fører i en stjålet bil køre i Grindsted. Politiet fandt efterfølgende bilen, men den 47-årige, der kørte bilen, efterkom ikke politiets anvisninger om at standse.
Sydøstjyllands Politi satte derfor efter bilen, og her kørte den 47-årige i flere tilfælde mod færdselsretningen, ignorerede den ubetingede vigepligt og nåede op på en hastighed på 140 km/t.

– Flere trafikanter var nødsaget til at foretage undvigelsesmanøvrer for ikke at blive påkørt af den 47-årige’, uddyber anklagerfuldmægtig Therese Marie Brüner.
Men efter 11 km fik Sydøstjyllands Politi stoppet føreren af bilen ved en mindre påkørsel, og han blev herefter anholdt.

I forbindelse med ransagningen af den brugsstjålne bil fandt politiet en række genstande, som viste sig at være stjålne genstande, og det blev den 47-årige mand også dømt for.
Derudover blev han dømt for en række øvrige forhold af tyveri og brugstyveri.

Udover at blive idømt et års ubetinget fængsel blev den 47-årige mand ligeledes frakendt førerretten i 3 år.
Den 47-årige mand påtog sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke af dommen. Han blev varetægtsfængslet efter dom.

/Pressemeddelelse/
Denne artikel er set2771gange.