Politiet rydder de hjemløses demo lejre på Christianshavns Torv

Politiet rydder de hjemløses demo lejre på Christianshavns Torv

« af 68 »

Christianshavn: Politiet valgte torsdag aften ved 19.30 tiden, at de hjemløses demo lejr på Christianshavns Torv skulle ryddes. Nogle af de hjemløse forsøgte dog at få en dialog i gang med politiet, men desværre uden held.

De hjemløses demonstration på Christianshavns Torv er et forsøg på at råbe politikerne op, da de hjemløse vil have et sted hvor de kan være i fred.
112news´s Fotograf på stedet, fik en snak med Marlene Malle Granild som er “ Bossen ´´ for den fredelige demo, som de nu har holdt i 19 dage på Christianshavn Torv.

– For to timer siden fortalte politiet, at vi som hjemløse ikke må sove i telte eller i pavilloner på tovet. Politiet vil have os væk fra stedet, men nu kommer de og siger, at vi godt må have vores telte op her, men vi må bare ikke sove i dem. Vi har prøvet og få en dialog med dem, men de vil ikke rigtig svare på vores spørgsmål, og så er det lidt svært at vide hvad grunden er til vi ikke må være her, fortalte Marlene Malle Granild til 112news.dk.
Under optrinnet af politiets tilstedeværelse sendte Marlene live fra sin mobil, for at fortælle de hundrede af mennesker som følger de hjemløs dagligt på de sociale medier om, hvorfor politiet var på stedet.

Men mens Marlene filmede sin kammerat som snakkede med politiet, gik en af betjentene pludselig imod Marlene og prøvede at tage hendes mobil ud af hånden på hinde, mens han råbte hun ikke skulle filme der.
Marlene oplyste dog betjenten om at hun godt måtte filme og at han ikke skulle tage hendes mobil. Men det fik betjenten til at gå aggressivt hen imod Marlene, som bakkede hurtig tilbage.

Under live videoen ser man Marlenes mand John Tase Reincke gå ind foran kameraet og fortælle deres følgere som så med på livevideoen, hvad udmeldingen fra politiet havde været.
– Prøv og hør her, jeg har snakket med hr. betjent, og det hedder sådan her, at vis vi rykker væk i en halvanden times tid, så kan vi bare komme tilbage igen. Det giver jo ingen mening, udtalte John i livevideoen.

Efter politiet havde været på stedet i ca en time, fik de hjemløse så af vide, at så længe de var rolige og ikke lavede ballade, så måtte de gerne opholde sig på stedet. Dog skulle telte mm pakkes ned om natten, ligesom de ikke måtte sove der.
Også tidligere på dagen ville politiet rydde stedet

Også tidligere på dagen mødte civile betjente op på torvet for at rydde de hjemløses lejr. Men de valgte kort efter at tilkaldte forstærkninger, som hurtigt var fremme på stedet, hvorefter de hjemløses pavillon blev revet ned og smidt i en bunke.
Formålet med deres lejr på tovet er at lave en fredelig og rolig demonstration, med det store spørgsmål HVORFOR!. De hjemløse vil bare have et sted at være, men de føler at politikerne ikke vil lytte til dem. Derfor har de valgt at lave denne demonstration, i et håb om at blive hørt.

/112news/
Denne artikel er set33595gange.