400 mennesker deltog i eftersøgningen af Emilie Meng fra Korsør

Missing People mødtes klokken 10.30 på p-pladsen ved Korsør st, hvorfra de mange fremmødte blev tildelt områder som skulle afsøges. Fotograf. Lasse Antonsen.

Korsør: Byen har i dag stået på den anden ende, da gruppen ”Missing People” troppede op med knap 400 frivillige mennesker, som var klar til at deltage i eftersøgningen af den 17-årige Emilie Meng, som nu har været væk i en uge.

Der var mødested på Korsør st, hvor de mange mennesker mødte op klokken 10.30, hvor de hver i sær blev registreret og delt i grupper af 6 personer, hvorefter de bevægede sig ud i det enorme naturområde omkring stationen, som er det sidste sted pigen blev set i live, da hun skiltes med sine 2 veninder klokken 4.00 søndag morgen i sidste uge.
-Der er ingen tvivl om, at hele byen støtter op om eftersøgningen. Det virker til, at de fremmødte har hevet søndagen ud og sagt, nu giver vi den en skalle. Der er sågar folk, der er kommet helt fra Nordjylland. Vi er blevet bombarderet med kage og kaffe fra søde borgere – og så har vi et samarbejde med Natteravnene, som har skaffet adgang til toiletter og fået åbnet til en børnehave, så der kan brygges kaffe,« sagde Vivian Eriksen fra Missing People til BT.

Eftersøgningen og samarbejdet forgik i samarbejde med Emilies Familie og koordineret med Sydsjælland og Lolland Falsters Politi, og ved 18.00 tiden her til aften stoppede eftersøgningen, dog stadig uden at have fundet den 17-årige pige, men dagen var dog ikke helt forgæves, da nogle personer fra ”Missing People” har fundet to genstande, som eventuelt kan have noget med Emilie at gøre.
– Jeg kan ikke komme ind på, hvad der er fundet, men jeg kan sige, at der er fundet to genstande, som afviger fra det naturlige og derfor er blevet overleveret til politiet, siger Vivian Winther Eriksen, formand og presseansvarlig i Missing People til MetroXpress.

Også gruppen af frivillige som i ugens løb har foretaget eftersøgning af Emilie, og som bliver kordineret fra Comwell Hotel Grand Park på Ørnumvej, havde også i dag assistance af professionelle hundeførere fra DHC på Fyn, som assisterede med hunde til afsøgning af områder i byen, ligesom et hold dykkere undersøgte Søskærmose i Korsør Lystskov, men meldingen her til aften var dog at de intet har fundet ved dagens eftersøgning, men de har dog stadig nogle steder i kikkerten, som måske kunne være interessante at undersøge igen.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi var også ude i byen i dag, hvor de med en gruppe betjente, gik fra dør til dør i noget af Korsør, hvor de håbede at træffe personer hjemme, som måske havde set eller hørt noget, som kunne have betydning for den videre efterforskning i sagen, som efterhånden har fået de fleste til at bide neglene ned.
-Vi håber at træffe folk, der ikke har været hjemme i ugens løb, eller andre der har en viden, som de måske ikke selv har opfattet som interessant, men som kan være interessant for os,« forklarede efterforskningsleder Marianne Rod fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

I aften skal ”Missing People” evaluere dagens forløb og snakke om de områder de har eftersøgte, og få dem tegnet ind på et kort, som de så vil videregive til politiet, ligesom de vil finde ud af, om det ville give mening at søge videre igen andre steder i byen i den kommende uge.

/112news/
Se video fra dagens eftersøgning i videoen herunder. Foto. Lasse Antonsen.
Se alle billederne fra dagens eftersøgning i galleriet herunder. Foto. Lasse Antonsen.

« af 9 »
Denne artikel er set15071gange.