32-årige mand skal anbringes på psykiatrisk hospital på ubestemt tid for forsøg på manddrab

32-årige mand skal anbringes på psykiatrisk hospital på ubestemt tid for forsøg på manddrab

Arkiv.Foto

Aarhus: En 32-årig mand fra Brabrand blev i går af Retten i Aarhus dømt for forsøg på manddrab.

Den 32-årige var tiltalt for forsøg på at dræbe sin kæreste tilbage i april. Her havde han på en parkeringsplads på Jernaldervej i Aarhus V slået hende flere gange i ansigtet og taget et kraftigt og langvarigt kvælertag på hende, så hun var kommet i livsfare.
Kvinden blev reddet ved, at to vidner kom til, fik stoppet den 32-årige i sin gerning og tilkaldt politiet.

Den 32-årige erkendte overgrebet i retten, men forklarede at det ikke var med henblik på at dræbe. Men her kunne et vidne fortælle, at den 32-årige på gerningstidspunktet havde udtalt, at han ville slå kvinden ihjel.
Dommen i går lød på anbringelse uden længstetid. Det betyder, at den 32-årige bliver anbragt på psykiatrisk hospital på ubestemt tid.

– Jeg er meget tilfreds med, at retten gav Anklagemyndigheden medhold i, at der var tale om forsøg på manddrab og ikke blot vold. Kvinden blev udsat for et meget kraftigt kvælertag, som kunne have taget livet af hende, siger senioranklager Birgitte Ernst fra Østjyllands Politi og uddyber:
– Mentalundersøgelsen og Retslægerådet var enige om, at den 32-årige var sindssyg på gerningstidspunktet, og anbefalede derfor, at han skulle anbringes. Derfor er jeg også tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at den 32-årige skulle anbringes på ubestemt tid. Så skal han på et tidspunkt ud i samfundet igen, skal både hans læger og en dommer vurdere, at han er egnet til det, siger senioranklager Birgitte Ernst.

 

/Pressemeddelelse/
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Denne artikel er set3099gange.