26-årige Iransk mand blev fængslet og udvist af Danmark for våbenbesiddelse

26-årige Iransk mand blev fængslet og udvist af Danmark for våbenbesiddelse

Arkiv foto. Lasse Antonsen.

Vejle: En 26-årig iransk statsborger blev den 28. juni 2017 idømt 1 år og 6 måneders ubetinget fængsel og udvisning for at have anskaffet sig en pumpgun med henblik på at sælge den videre.

I februar 2017 kom den 26-årige i besiddelse af en pumpgun med oversavet løb, samt 45 stk. kaliber 12 jagtpatroner på Istedgade i København.
– Mandens intention var at sælge våbnet, efter at han havde transporteret pumpgun og patroner i en sort affaldssæk med toget fra København til bopælen i Vejle. Her opbevarede han pumpgunen og patronerne i en uaflåst skuffe under sengen, indtil politiet den 30. marts 2017 foretog en ransagning af bopælen og fandt våbnet,” fortæller Rie Brandi, der er anklagerfuldmægtig ved Sydøstjyllands Politi.

Retten i Kolding idømte den iranske statsborger 1 år og 6 måneders fængsel, samt konfiskation af den oversavede pumpgun og tilhørende ammunition. Desuden blev den iranske statsborger udvist af Danmark med et indrejseforbud i 12 år.
– Retten lagde ved strafudmålingen vægt på våbnets farlige karakter og dertilhørende ammunition. Straffen skærpes yderligere, når der samtidig besiddes ammunition, der kan affyres med skydevåbnet. Der udmåles også en skærpet straf, når skydevåbnet besiddes på et offentligt tilgængeligt sted,” siger Rie Brandi.

Det var blandt andet strafskærpelsen ved lov om fuldbyrdelse af straf m.v., der indeholder initiativer mod rocker- og bandekriminalitet, som Retten lagde vægt på. Formålet er her at sikre, at staffen skærpes i sager om ulovlig besiddelse af skydevåben.
Den iranske statsborger modtog dommen og blev varetægtsfængslet efter dommen til fuldbyrdelse af straffen og udvisning.

/Pressemeddelelse/
Denne artikel er set9399gange.