En 25-årige mand fra Polen er afgået ved døden efter påkørsel: To personer er anholdt i sagen

En 25-årige mand fra Polen er afgået ved døden efter påkørsel: To personer er anholdt i sagen

politi, afspærring, efterforskning, undersøgelse.

Arkiv foto. Mikkel Bering.

En fodgænger – en polsk mand på 25 år – afgik ved døden efter at være påkørt af en blå Toyota Aygo fra 2008.
I dag klokken 10.27 rettede en borger telefonisk henvendelse til Midt- og Vestsjællands Politi, idet borgeren havde set, at der holdt en blå Toyota Aygo i en privat indkørsel i Havdrup, Solrød Kommune, som havde skader foran.

Politiet ankom til stedet klokken 10.38, hvor man med stor sikkerhed kunne fastslå, at der var tale om sagens flugtkøretøj. En tilkaldt bilinspektør har efterfølgende slået fast, at der er tale om sagens flugtkøretøj.
Bilen er indbragt til politiets undersøgelsesgarager med henblik på en nærmere undersøgelse.

På findestedet af bilen har politiet anholdt en mand på 19 år, som bor på stedet. Den anholdt er indledningsvis sigtet for overtrædelse af færdselsloven, – herunder kørsel i spirituspåvirket tilstand.
Han erkender, at han har ført bilen, men nægter spirituskørsel. For nærværende oplyses der ikke yderligere om sigtedes stillingtagen til sigtelsen.

En 18-årige pige fra Hårlev, der var passager i bilen på påkørselstidspunkt, ligeledes anholdt i sagen på sin bopæl i Hårlev. Hun er sigtet for overtrædelse af straffeloven, idet politiet finder, at hun efter et færdselsuheld har undladt at yde hjælp til en betydeligt skadet person.
For nærværende oplyses der ikke yderligere om hendes stillingtagen til sigtelsen.

Begge de anholdte er indbragt til Roskilde politistation, hvor sagen fortsat efterforskes. På nuværende tidspunkt er det ikke politiets indtryk, at der er tale om en bevidst påkørsel af afdøde.
Anklagemyndigheden vil senere tage stilling til, om de anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør

De polske myndigheder er underrettet om dødsfaldet, og de er anmodet om at underette den afdødes familie i Polen.

/Pressemeddelelse/
Denne artikel er set13625gange.