2 personer blev anholdt med våben: Den ene fremstilles i grundlovsforhør

2 personer blev anholdt med våben: Den ene fremstilles i grundlovsforhør

Arkiv.Foto

Sakskøbing: Som følge af den seneste tids konflikter mellem personer med relation til Mongols eller Satudarah er Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi meget synligt til stede i Nykøbing og i Sakskøbing.

På den baggrund var politiet torsdag i stand til meget hurtigt at skride til anholdelse af to personer, der begge bar våben. Det skete i begge tilfælde på baggrund af borgerhenvendelser til politiet.
Klokken 18.54 fik politiet en anmeldelse om noget uro ved Rema1000 i Søndergade i Sakskøbing, hvor en ophidset og aggressiv mand havde stået med en kniv.

Det var en 34-årig mand fra byen, som smed kniven fra sig, inden politiet ankom til stedet. Den 34-årige blev anholdt klokken 19.15 uden dramatik, og han blev sigtet for overtrædelse af knivloven og afhørt af politiet, inden han blev løsladt igen klokken 20.15.
Igen klokken 19.59 fik politiet en anmeldelse om, at en mand i Sakskøbing muligt var i besiddelse af en pistol. Flere politipatruljer blev sendt til byen, og på Møllevej fik politibetjentene fat i den pågældende, en 18-årig mand.

Da han blev visiteret, fandt politibetjentene ganske rigtigt en revolver med ammunition og ca. 100 gram hash, og han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af straffeloven og lov om euforiserende stoffer.
Den 18-årige har forbindelse til bandemiljøet samt den igangværende konflikt og fremstilles fredag i grundlovsforhør i retten i Nykøbing med krav om varetægtsfængsling.

Politiinspektør Kim Kliver udtaler, at politiet ser med stor alvor på disse sager, særligt fordi vi ved gårsdagens anholder har fundet et skarpladt våben i konfliktmiljøet.
Han opfordrer borgerne til at henvende sig til politiet – enten på tlf. 1-1-4 eller til alarmcentralen på tlf. 1-1-2, hvis der er tale om en akut situation.

/Pressemeddelelse/
Denne artikel er set3447gange.