Unge brandmænd fra Korsør og Benløse på stor samarbejdsøvelse

Torsdag aften mødtes unge brandmænd fra henholdsvis “Korsør Ungdomsbrandvæsen” og “Benløse Frivillige Brandværn” om en større samarbejdsøvelse i Benløse.

Samarbejdsøvelsen torsdag var nyt og første gang man lavede en øvelse, hvor man blandede unge brandmænd fra Korsør og Benløse, til alarmer i Benløse By, hvor der blev kørt til en ABA “Automatisk brandalarm” på en skole i nærheden, hvorefter den stod på slukning af ild i en container, inden det hele sluttede af med en storalarm, som lød på ild i industribygning med op mod 7 savnede personer inde i bygningen. et stort senarie som de 12 unge brandfolk klarede fint.

Flere af de unge udtrykte overfor 112news.dk, en stor tilfredsstillelse efter øvelsen.

– Det har været en rigtig god øvelse, man fik varmen også selv om der ikke var ild inden for, men jeg er godt tilfreds og det var en god udrykning, sagde en af de unge efter øvelsen til 112news.dk.

Instruktørerne var også meget tilfredse med øvelsen, som de mener ikke er den sidste af slagsen, som vil blive afholdt.

– Det har helt sikkert været en god øvelsesaften, hvor de unge fik prøvet lidt grænser af og testet deres indsats under stress, i det store scenarie, hvor der var personer som skulle reddes og ild der skulle slukkes, men de klarede øvelsen over alt forventning, det siger Bjarne Nielsen der står for de Ungdomsbrandvæsnet i Korsør til 112 news.dk.

Ungdomsbrandvæsnet er et tilbud til unge i alder 12 – 18 år, om at arbejde med det at være Brandmand, hvor der øves i alt inde for brand & Redning, som førstehjælp, færdselsuheld, forurening og kemi uheld, samt brandslukning og røgdykning.

I Danmark findes der ca. 30 ungdomsbrandkorps, hvor 13 af dem er medlem af Landsforeningen af UngdomsBrandkorps i danmark, forkortet til “LUB”.

Foreningerne under “LUB’ er baseret på frivilligt arbejde og det er foreningen selv som sørger for, at tjene penge til det udstyr og andet som bruges i forbindelse med undervisning og andet, mens den egentlige undervisning foretages af brandmænd, som stiller sig gratis til rådighed for de unge brandmænd.

Nogle af midlerne tjener de blandt andet ved, at gå brandvagt på festpladser, udlejning af el-biler, samt andre opgaver rundt om i landet.

Du kan se hele video og alle billederne fra øvelsen herunder.

« af 83 »

Denne artikel er set23089gange.