19-årig mand skal 2½ år i fængsel for hjemmerøveri og våbenbesiddelse

19-årig mand skal 2½ år i fængsel for hjemmerøveri og våbenbesiddelse

 

Arkiv.Foto

 

Aarhus: En 19-årig mand fra Aarhus skal 2½ år i fængsel for et hjemmerøveri den 4. marts, hvor han med et skarpladt våben truede to drenge på 13 år i en lejlighed på Mariane Thomsens Gade på Aarhus Ø.

De to 13-årige drenge var alene hjemme lørdag aften, da de besluttede sig at for at tage en tur i byen. Det var her de mødte den 19-årige og en anden, ukendt, mand. Da den ene af de 13-årige fik det dårligt, tilbød den 19-årige at køre dem hjem.




Da de kom retur til lejligheden og de 13-årige skulle betale et aftalt beløb, fik den 19-årige fat i en pistol og et større kontantbeløb. Efter at have sikret sig, at pistolen var ladt, skubbede han den ene af drengene i brystet og truede ham med pistolen og sagde, at han ikke skulle følge efter ham.

Da drengen alligevel fulgte efter råbte den 19-årige, at han ikke skulle komme tættere på, da han ellers ville skyde ham.




Den 19-årige forlod herefter stedet og tog hjem til sin bopæl i Brabrand medbringende det skarpladte våben, hvorfor han også blev dømt for ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

– Både politi og anklagemyndighed, og altså også retten, ser meget alvorligt på besiddelse af skarpladte våben på offentligt sted. Det bliver straffet hårdt, og det er én af årsagerne til at en ustraffet, ung mand får 2½ års ubetinget fængsel, siger anklager Stine Hagstrup.




Den 19-årige modtog dommen og påbegyndte afsoningen af straffen med det samme.

/Pressemeddelelse/




 

Denne artikel er set6240gange.