Fartkontrol hjælper: færre billister taget denne gang på Storebælt

Arkiv foto. Lasse Antonsen.

Arkiv foto. Lasse Antonsen.

Af. Lasse Antonsen.

Korsør: Mandag formiddag kontrollerede politiet atter farten ved Storebælts betalingsanlæg i Halsskov, efter de for få uger siden måtte sande, at rigtig mange billister havde den tunge fod på speederen, men farten ser nu ud til generelt at være blevet lavere end tidligere.

Storebæltsforbindelsen har gennem flere år kæmpet for en lavere hastighed gennem betalingsanlægget, hvor de har foretaget en del tiltag for en lavere fart, ligesom politiet gentagne gange har målt farten på stedet, som nu ser ud til at have en effekt.

– Vi gjort meget for at holde farten nede ved vores betalingsanlæg, hvor vi bland andet har opsat en fart tavle, som viser hastigheden, ligesom der er blevet installeret rumlestriber. Vi har også gennem de sidste par år, sendt et brev ud til de af vores kunder som har kørt for stærkt igennem, hvor vi oplyser dem om den fare den høje fart udgør for vores medarbejdere. De mange tiltag vi har foretaget, samt politiets indsats, ser faktisk ud til at have en positiv effekt på farten, og vi er derfor rigtig glade for resultatet. Det siger Jens Kjær Nielsen som er chef for Storebæltsfobindelsens betalingsanlæg i Halsskov.

Mandag var den automatiske trafikkontrol så atter sat i stilling ved betalingsanlægget, hvor hastighedsgrænsen af hensyn til personalet er 50 km/t.

I alt passerede 2600 billister kontrollen i de 4 timer målingen stod på, og resultatet blev 68 billister som kørte for stærkt, og hvor 12 af dem fik et klip i kørekortet. Den højeste fart ved målingen blev 83 km/t.Denne artikel er set5088gange.