En 10-årig dreng står til stor erstatningskrav for at have sat ild til et bibliotek

En 10-årig dreng står til stor erstatningskrav for at have sat ild til et bibliotek

Ungdomsbrandvæsnet på samarbejdsøvelse i Benløse.

brandmænd. Fotograf. Lasse Antonsen – LA-Pressefoto.

Vejle: En kun 10-årige dreng, valgte i tirsdags og sætte ild til et bibliotek som høre med til Petersmindeskolen i Vejle, den 10-årige dreng har også fortalt politiet at han forsøgte sig og tænde ild andre steder på Petersmindeskolen.

Den 10-årige dreng kan ikke straffes for sine handlinger, men han kan få en erstatningskrav på halsen når alt materiale som er ødelagt i branden er gjort op.




– En 10-årig dreng har jo ingen penge, og derfor kan han aldrig betale selv. Man kan heller ikke plukke håret af en skaldet mand, siger Kristina Siig til TVS

Vejle Kommune har også nu valgt og gå ind i sagen, så man kan finde ud af hvad der skal ske med den 10-årig dreng efter brandstiftelsen. Kommunen vil også finde ud af hvad kommer til at ske med forhold til drenges Erstatningskrav som han nok kommer til at skal betale.




§ 24 a. Barn under 15 år er erstatningspligtigt for skadegørende handlinger efter samme regler som personer over denne alder. Dog kan erstatningen nedsættes eller endog helt bortfalde, for så vidt det findes billigt på grund af manglende udvikling hos barnet, handlingens beskaffenhed og omstændighederne i øvrigt, derunder navnlig forholdet mellem den skadegørendes og den skadelidendes evne til at bære tabet og udsigten til, at skaden kan fås godtgjort hos andre.

Kilde fra Retsinformation.dk

 

/112news/




 

Denne artikel er set10941gange.