TV: Knap 6000 cykelryttere kom gennem Korsør

« af 73 »

Af. Lasse Antonsen.

Knap 6000 deltagere var med, da det store Veggerby Cykelløb 2015 lørdag løb af staben. Løbet var med start i Århus, men også i Odense for de lidt mindre hærdede cykelryttere, og med destination ved DGI Byen i København.

Undervejs på turen som var på hele 375 km. var der flere steder etableret depoter, hvor de mange ryttere kunne få en forfriskning, i form af kakaomælk, rugbrødsboller, energidrikke og barer, samt selvfølgelig vand, inden den videre tur mod København, hvor de sidste ryttere forventedes at være fremme ved 3 tiden natten til søndag.

Blandt depoterne på turen, var depotet på den gamle banegårdsplads i Korsør, som fodboldklubben FC-Storebælts Venner havde fået ansvaret for, da de tidligere har løftet denne opgave med succes. De havde da også sørget for at løfte stemningen lidt på pladsen med noget musik, ligesom de havde sørget for salg af øl og vand, samt pølser fra grillen, til de fremmødte tilskuere. Dog var tilskuertallet ikke så højt, men til gængæld valgte en del ryttere, at nappe en pølse til turen, hvilket resulterede i, at der måtte meldes udsolgt ved 19.30 tiden.

– Det har været en stor opgave, at klargøre de mange ting, til de godt 4000 ryttere, der dagen igennem kom gennem depotet. Vi startede allerede før sommerferien med, at finde de 40 frivillige, der skulle bruges til at løfte denne opgave, hvor hele 11 paller med varer, lørdag morgen stod klar til afhentning, inden der skulle smøres brød mm, til de mange ryttere. Til al held lykkedes det, at få det hele gjort klar, inden de første ryttere kom gennem depotet kort før klokken 17. Siger en glad Johnny Lynge Hansen fra FC-Storebælts venner til 112news.dk

De mange ryttere der kom gennem Korsør virkede ved godt mod og med smil på læben, men de ryttere der kom ind derefter så mere og mere trætte ud, og efterhånden som aftenen og dermed også mørket faldt på, valgte flere ryttere på grund af den hårde modvind på ruten, og ikke mindst over Storebæltsbroen, at udgå af løbet i Korsør og dermed blive opsamlet af de følgebusser der var indsat.

De sidste 7 ryttere der kom gennem depotet, besluttede sig kl. 21:15 for, at de i hvert fald ville fortsætte til depotet i Sørby, inden de mange frivillige gik igang med den store oprydning på pladsen.