Kærestepar er nu dømt til medvirkende til Røveri

Kærestepar er nu dømt til medvirkende til Røveri

Arkiv foto. Christian Seb Schmock.

Horsens: Retten i Horsens afsagde i går dom over et kærestepar for deres forbindelse til et røveri, der blev begået mod en købmand i Horsens den 17. juni 2016. Her tvang en mand med elefanthue og et baseball i hånden ekspedienten i butikken til at udlevere 700 kr. og en karton cigaretter.




Røveren blev kørt til og fra købmanden i en grøn Mitsubishi Carisma. I bilen sad kæresteparret, en kvinde på nu 21 år og en mand på nu 18 år. Kvinden førte bilen, og manden sad på passagersædet.

Manden, der begik røveriet, blev idømt 9 måneders fængsel ved Retten i Kolding den 15. februar, og i går faldt dommen så over kæresteparret.




Anklagerfuldmægtig Bjørn Dahl Larsen fra Sydøstjyllands Politi fortæller:

– Retten i Horsens fandt den kvindelige fører skyldig i medvirken til røveri, da retten mente, at kvinden forinden røveriet vidste eller fandt det overvejende sandsynligt, at hun vidste, at røveren havde til hensigt at røve købmanden. Den 18-årige mand, der sad på passagersædet, blev frifundet for medvirken til røveri, da det ikke var bevist, at han forud for røveriet havde kendskab til røverens intentioner. Retten dømte ham dog for hæleri med hensyn til røveriet, da han blev i bilen, da røveren kom løbende tilbage fra købmanden med pengene og cigaretterne. Efter at have begået røveriet kørte de alle tre ud i en skov, hvor røverens tøj blev gemt.

Kæresteparret blev også dømt for den 2. maj 2016 at have slået og sparket en kvindelig bekendt i Horsens.




Kvinden blev idømt 6 måneders ubetinget fængsel, mens den mandlige kæreste blev idømt 60 dages betinget fængsel. Af skærpende omstændigheder lagde Retten i Horsens vægt på, at den 21-årige kvinde tidligere var dømt for røveri og trusler.

Af formildende omstændigheder lagde Retten vægt på, at den 18-årige mand var ustraffet, under 18 år på gerningstidspunkterne, og at han havde haft en mindre rolle i forbindelse med røveriet.




De modtog begge dommen.

/Pressemeddelelse/




Denne artikel er set3640gange.