Emilie eftersøgninger har skabt drama og ballade

Foto. Facebook.

Foto. Facebook.

Korsør: I morgen er det 11 uger siden den nu 18-årige Emilie Meng fra Korsør forsvandt, og siden da har mange 100 frivillige lagt kræfter til i eftersøgningen af den forsvundne pige, men det har nu altså resulteret i rent drama og intriger, mellem nogle af de frivillige eftersøgere blandt andet på Facebook, hvor en administrator nu er blevet smidt ud af gruppen.




Det er eftersøgningsholdet som siden starten har holdt til på Hotel Comwell i Korsør, hvor de har stået for en del af de private eftersøgninger, som startede med Zuzu Heidelbach i spidsen, som efterfølgende også optrådte i Go’ Aften Danmark omkring deres søgninger efter Emilie, hvor hun samtidig udnævnte sig selv som talsmand for familien til den forsvundne pige.

Dette har nu skabt en del drama og intriger i gruppen, hvor Zuzu nu er smidt ud som administrator, da det har vist sig hun ikke har spillet med åbne kort, og at hun aldrig har været familiens talerør til pressen, det bekræfter fasteren til Emilie Meng nu overfor BT.




Fasteren til Emilie kan dog ikke nikke genkendende til nogle af de påstande som Zuzu er kommet med, og siger desuden at hun kun har været i kontakt med Zuzu omkring nogle søg, ligesom hun også har snakket med andre eftersøgningshold, men at de altså aldrig har udnævnt hende til talsmand, og det heller ikke er hensigten at have en sådan, udtaler hun overfor BT.




Frivillige fik skideballe af politiet

Alt balladen omkring Zuzu Heidelbach startede efter en episode i onsdags, hvor en person havde set en drone video fra sidste weekends store eftersøgning, hvor personen mente at kunne se det, der kunne ligne et menneske i en mose ved Halsskov Rev.

Det fik hurtigt sindene i kog på Facebook, da politiet angiveligt først ville undersøge det indkomne tip dagen efter, men da havde en storm af kommentarer på Facebook allerede fået folk op på dupperne, så der pludselig var en gruppe frivillige på stedet, som var i færd med at tage sagen i egen hånd, og politiet måtte derfor sende en patrulje mod stedet.

Da patruljen ankom ved mosen var en større gruppe borgere forsamlet på stedet, hvor nogle dykkere allerede var gået i vandet for at undersøge den mystiske plet i mosen, som dog viste sig at være en pose med bærbare computere og nogle sted, som blev overdraget til patruljen på stedet.




Efterforskningslederen har efterfølgende givet en verbal skideballe til de mange civile som tog sagen i egen hånd, da de kunne have ødelagt et eventuelt gerningssted og vigtige beviser, vis det havde vist sig at være den forsvundne Emilie som havde ligget omkommet i mosen.

– Jeg må appellere til, at man har tillid til politiets arbejde. Vi skal hele tiden prioritere blandt de henvendelser, vi får, hvorfor der er nogle, som vi ikke kommer så hurtigt ud til, men det betyder ikke, at vi ikke undersøger dem. Sagen er al for alvorlig til, at man eksempelvis på de sociale medier går i selvsving over en given teori eller oplysning, siger Søren Ravn-Nielsen til Sjællandske.




Han minder samtidig om, at det er en klar aftale med de mange frivillige, der eftersøger Emilie Meng, at man altid kontakter vagtchefen ved politiet, og ikke selv foretager sig noget, hvis man finder noget mistænkeligt.

Også Sofie Sønderup som er stifter af gruppen Forsvundne Personer tager afstand fra episoden i onsdags og minder folk om, at det altså er vigtigt man tager kontakt til politiet når der findes noget mistænkeligt og ikke offentliggøre det på Facebook, da der ellers vil opstå situationer som den i onsdags, som i værste fald kan ødelægge politiets efterforskning, da vigtige spor kan gå tabt.




– Jeg tager stor afstand til de mennesker, der vil lege detektiver i den sø. Det er politiets arbejde at gennemsøge søen. Det kan tage lang tid – men det er ikke noget, som vi andre skal, sagde Sofie Sønderup i en live video til gruppens medlemmer onsdag aften.

/112news/




Denne artikel er set11666gange.